2012/10/20
Vanilja-toskapiirakka
Ulkonäkö voi pettää ja pahasti. Tämä on oikeasti tosi hyvää ja erittäin makeaa. Harvinaista että nuo mahtuu itsellä samaan lauseeseen. Vähensin sokerin määrää alkuperäisestä mutta siltikin maistui erittäin makealta. Tosin onhan tuo vaniljakreemi aika makeaa.. Suluissa alkupeäiset määrät.
pohja:
150 g margariinia
5 kananmunaa
2½ dl sokeria (3 dl)
4 dl hiivaleipäjauhoja (5 dl vehnäjauhoja)
1 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl appelsiinimehua (voi käyttää myös kuohukermaa)
1½ annosta valmista kreemiä ( 1 dl vaniljakreemijauhetta + 3 dl vettä <- yksi annos)
toskapäällys:
50 g margariinia (150g)
1 dl öljyä
n.2 dl sokeria (2½ dl)
3 rkl appelsiinimehua (kuohukermaa)
1 dl hiivaleipäjauhoja (vehnäjauhoja)
125 g mantelirouhetta (160 g mantelilastuja)
n.50 g kookoshiutaleita
Sulata rasva ja jäähdytä. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää jäähdytety rasva, jauhot sekä mehu.
Levitä taikina pellille. Paista uunin keskitasossa 200*C n.15min.
Kiehauta päällyksen ainekset kattilassa. Valmista kreemi. Levitä valmis kreemi puoliksi valmistuneen pohjan päälle. Levitä toska kreemin päälle. Laita uuniin takaisin 10min tai kunnes pinta on kullanruskea.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Varmasti hyvää
VastaaPoistaJuu niin hyvää että yövieraskin olisi jäänyt tämän voimilla toiseksi yöksi :)
VastaaPoista