2010/10/09

Kirpeä marja-jogurttijäädyke


n. 3 dl karpaloita
n. 2 dl puolukoita
2 keltuaista
 1½ dl tomusokeria
4 dl maustamatonta jogurttia
2½ vispi- tai kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria

Soseuta marjat. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää  marjasose ja jogurtti. Sekoita hyvin.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se vaniljasokerilla. Lisää kermavaahto muiden aineiden joukkoon.
Kaada seos pakastusta kestävään astiaan (itsellä meni kahteen astiaan kun tuo mihin ensin kaadoin oli auttamatta liian pieni tähän annokseen).
Anna jäätyä pakkasessa mieluiten yön yli.

2 kommenttia:

  1. Onpa kaunis.Maistus varmaan ihanan kirpsakalle.

    VastaaPoista
  2. ekku: Oikeastaan sopivan kirpeää ainakin minun makuuni. Muksutkin jopa otti lisää ettei liian kirpeää muttei todellakaan liian makeaa.

    VastaaPoista