Löysin ruoka pirkasta mielenkiintoisen ohjeen ja olihan sitä testattava :)
Yhden palan kuin söi oli todella hyvää mutta toisen palan kohdalla tuntui liian makealta..
2 kananmunaa
1½ dl sokeria
3/4 dl juoksevaa margariinia
1 dl maitoa
2½ dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1½ tl piparkakkumaustetta
½ tl kardemummaa
Kostus
omenatäysmehua
Täyte
n.3 dl puolukoita
n. 100g valkoistasuklaata
2½ dl vispikermaa
1 prk Valio maustettua rahkaa, lime-valkosuklaa
Koristeksi
puolukoita
2. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 35 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä. Halkaise pohja kahteen osaan.
3. Hienonna kohmeiset puolukat monitoimikoneella. Sulata suklaa kattilassa miedolla lämmöllä tai mikrossa. Vaahdota kerma. Sekoita suklaa ja rahka keskenään. Lisää kerma ja puolukat.
4. Kostuta pohja ja levitä päälle puolet täytteestä. Kostuta kansi ensin leikkauspinnalta, nosta kakun päälle ja kostuta vieläpinnalta. Levitä loppu täyte kakun päälle. Reunoja ei tarvitse kuorruttaa. Anna kakun mehevöityä jääkaapissa vähintään 2 tuntia. Koristele puolukoilla ennen tarjoamista.
Tämä kuulostaa ja näyttää suussasulavan herkulliselta!
VastaaPoistaEhdottomasti kokeilemisen arvoinen resepti :) Herkullista tosiaan oli :P
VastaaPoista