2015/01/17

Suklaamarkiisi

Ihana tuttavuus jota pitää vielä hiukan muunnella. Ja kun alkuperäisessä ohjeessa sanotaan että käytä 70% suklaata sitä kannattaisi käyttää. Käytin tähän vain sitä fazerin 47% tumma suklaata. Maun huomaa heti ja paljon makeampaa tuo 200g levy. Tähän voisi sopia kyllä osaksi appelsiinisuklaa. Seuraavalla kerralla kunnon tummaa suklaata ja sokeria vähemmän.
Meiltä löytyy makea persoja mutta kun tein tuon ohjeen mukaan ja vielä tuon 47% tummasuklaan kera oli elämys liian makea. Mitäs olen opettanut vähään sokeriin :)


300g tummaa suklaata
2 rkl vahvaa kahvia tai espressoa
2-3 rkl sitruslikööriä ( jäi vahingossa pois mutta voi varmaan korvata appelsiini mehulla, tai niin ajattelin seuraavalla kerralla kokeilla)
1 appelsiin kuoriraaste
175 g voita
2 rkl kaakaojauhetta
6 kananmunaa
n.3 dl tomusokeria (ajattelin seuraavan keran kokeilla 1 dl:llä)
ripaus suolaa

Vuoraa suolakulmainen vuoka kelmulla niin että kelmu ylettyy reilusti vuoan reunojen yli.
Sulta suklaa kahvin kanssa vesihauteessa. Sekoita joukkoon likööri/mehu. Raasta joukkoon appelsiin kuori.
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja kaakaojauhe kuohkeaksi vaahdoksi.
Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset erikseen. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri vaahdoksi.
Vatkaa valkuaiset ja ripaus suolaa kovaksi vaahdoksi.
Vatkaa vähän jäähtynyt suklaaseos voivaahtoon ja sekoita joukkoon keltuaisvaahto. Kääntele valkuaisvaahto varovaisesti seokseen.
Kaada markiisimassa vuokaan, käännä kelmuhelmat peitteeksi ja anna markiisin jähmettyä jääkaapissa yön yli.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti