2015/01/12

Lumiukot (sukista)


Vanhoista ja parittomista sukista saa vaikka mitä kivaa tehtyä.
Meillä on lapset koulussa tehneet lukutoukkia enkä sitten viitsinyt enää sellaisia alkaa tekemään. Nyt kun ei ole ihan varmaa saako ulkona tehtyä lumiukkoja, kestääkö ne päivää pitempään. Niin päätettiimpä tehdä ainakin pari sisälle koristeeksi tyttären kanssa.Tarvikkeet
sukka/sukkia
riisiä
sakset
lankaa
liimaa
musta tussi
kangasta/huopaa
nappeja
halutessaan jotain millä värjätä lumiukon lakin. Voi jättää valkoiseksi myöskin, itse tykkäsin et saa hiukan väriä ja värjäsin pienessä määrässä punajuuri mehua.

Leikkaa sukan kärjestä hiukan poijes, niin että saat vielä käärittyä sitä rullalle ettei jää hapsut näkyviin (jos et tietysti halua että jää). Värjää sukan pää halutessasi ja anna kuivua (tai kuivata hiusten kuivaajalla).
Käännä sukka nuorin ja sido toinen pää langalla niin ettei reijästä pääse mitään läpi. Käännä sukka oikein päin. Täytä sukka riisillä, muista välillä tasata riisi ettei jää tyhjää. Sulje narulla kun riisiä on tarpeeksi sukassa. Sido myös narulla välille niin että saat"lumi"pallot lumiukolle. Pieneen lasten sukkaan saat varmasti vain yhden sidoksen että tulee kaksi palloa ja aikuisten sukkaan niin että tulee kolme palloa. Leikkaa kankaasta lumiukolle kaulahuivi. Liimaa lakki päähän, napit paikalleen, Kaulahuiviin ei välttämättä tarvitse liimaa mutta varmemmin se pysyy kun on liimaa. Mustalla tussilla piirretän suu ja silmät. Huopakankaasta leikataan porkkana nenäksi ja liimataan.


2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Vanhoista sukista saa vaikka mitä aikaiseksi. Mielikuvitus vain rajana ;)

      Poista