2015/01/04

Hirvikääryleet ja puolukkakastike kera perunamuusin


Ei ehkä niin edustavan näköistä mutta aivan älyttömän hyvää.
Ensimmäistä kertaa tein yhtään mitään hirvestä. Selailin jonkin verran eri ohjeita enkä halunnut tehdä keittoa enkä perinteistä pataa, alkuperäinen oli karpalon kera eikä siihen oltu laitetu valkoviiniä.

Hirvikääryleet

 hirvenlihaa
suolaa
mustapippuria
200 g tuorejuustoa
mustapippuria
piparminttua/minttua
3 valkosipulin kynttä
voita paistamiseen

kastike
2 porkkanaa
sipuli
pala selleriä
1 rkl voita
2 dl puolukoita
5 dl lihalientä (tai riistalientä)
1 tl sokeria
mustapippuria
suolaa
maissitärkkelystä
½ dl valkoviiniä

Valmista ensin kastike. Kuori ja suikaloi kasvikset. Kuullota kasviksia pannulla voissa kauniin värisiksi. Lisää puolukat, mausteet, valkoviini, sekoita maissitärkkelys osaan lihalientä, lisää loput lihalientä kasvisten joukkoon. Hauduta parikymmentä minuuttia. Suurusta kastike.
Leikkaa sillä aikaa liha syiden suuntaisesti ohuiksi viipaleiksi. Mausta tuorejuusto mustapippurilla, piparmintulla ja pilkotuilla valkosipulin palasilla. Sekoita hyvin ainekset keskenään. Mausta lihaviipaleet suolalla ja mustapippurilla. Jaa tuorejuustoseos viipaleille. Kääri rullalle ja sulje hammastikulla.
Kuumenna voi pannulla ja rustista lihapalat jokapuolelta pikaisesti pari lihakäärylettä kerrallaan. Laita kääryleet takaisin pannulle ja siivilöi kastike joukkoon. Hauduta kannenalla 40min.

Perunamuusi

2 kg perunoita
vettä
maitoa
suolaa
sokeria
voita
kastikkeen kasvikset

Keitä perunat kypsiksi vedessä. Mausta suolalla, sokerilla, voilla. Lisää maitoa tarvittava määrä.
En raaskinut heittää lihan kastikkeen kasviksia menemään niinpä soseutin ne sauvasekoittimella ja sekoitin kasvis-seoksen perunamuusin joukkoon.

1 kommentti:

  1. Oi, että! Hirvenliha on kyllä niin hyvää. Eipä olekaan tullut aikoihin laitettua mitään.

    VastaaPoista