2013/03/31

Suklaa-sitruunakakku


Kauan ollut jo mielessä että pitäisi kokeilla tehdä hyydykekakku kahdella tai kolmella eri kerroksella. No tulipa näin pääsiäiseksi sitten kokeiltua kivan raikas kakku.
Pohjana digestive keksejä ja margariinia
suklaa täyte:
n.200 g fazerin tummasuklaa (ei muuten ol enää niin hyvää kuin aikaisemmin)
200 g maustamaton tuorejuusto
1 prk maustamaton rahka
2 dl vispikerma
3 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
1 rkl sokeria
4 tl liivatejauhetta + vettä
vaalea täyte:
200 g maustamaton tuorejuusto
2 dl vispikermaa
1 prk vanilja jogurttia
1 sitruuna
2 tl vaniljasokeria
4 tl liivatejauheta + vettä 
kiille:
4 dl juissi sitruuna-lime mehua
3 tl liivatejauhetta
Vaahdota kermat joko samaan aikaan tai erikseen kummankin täytteen kohdalla.
Valmista pohja; murskaa keksit ja sekoita juokseva margariini (tai sulata tarvittava määrä). Laita jääkaappiiin odottamaan.
Sekoita vaahdotettu kerma, tuorejuusto, rahka,  kaakaojauhe, sokeri keskenään. Hienonna suklaa veitsellä. Lisää suklaa muiden ainesten joukkoon. Valmista liivate-vese seos, lämmitä (kiehauta) ja sekoita täytteen joukkoon. Kaada suklaatäyte pohjan päälle.
Valmista vaalea täyte kun suklaatäyte on päältä hyytynyt.
Sekoita loput kermasta, tuorejuusto, jogurtti keskenään. Pese sitruuna ja raasta kuori. Purista sitruunasta mehu. Sekoita sitruuna ja vaniljasokeri muiden ainesten joukkoon. Valmista liivateseos ja lisää ainesten joukkoon. Kaada suklaa täytteen päälle.
Valmista kiille kun vaalea täyte on hyytynyt.
Sekoita liivatejauhe tilkkaan mehua ja sekoita lopun mehun joukkoon. Lisää liivate-mehu vaalean täytteen päälle.
Anna hyytyä rauhassa seuraavaan päivän.


2 kommenttia:

  1. Kristiina Lemmetti5/06/2013

    On todella upean ja herkullisen näköinen kakku.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Tämä maistuikin erittäin hyvältä.

      Poista