2013/03/08

Porkkanakakku



Porkkanakakkua naistenpäivän kunniaksi sekä meidän synttärisankarin kunniaksi.
Taas tuli todistetuksi miksi en tee tätä kovin useasti (viimeksi varmaan kolme-neljä vuotta sitten) -tämä vaan on liian makeaa mutta näin harvoin tehtynä todella hyvää :) Seuraavaksi pitää testata tuorejuuston kera.. milloin se tapahtuu ei osaa niin pitkälle suunnitella. Löysin sattumalta vanhoja reseptilehtisiä selatessani sellaisen porkkanakun ohjeen joka voi ennemminkin olla suosiossa meillä kuin tälläinen ns.perinteinen porkkanakku. Testaukseen sekin mutta milloin se jää nähtäväksi..
4 kananmunaa
4 dl sokeria ( puolet normi hienoa sokeria, puolet fariininisokeria)
6 dl porkkanaraastetta
2 dl öljyä
4½ dl vehnäjauhoja (korvasin 1½ dl grahamjauhoilla)
3 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
2 tl soodaa
2 tl leivinjauhetta
kuorrute:
50 g margariinia
250 g maustamatonta koskenlaskia sulatejuustoa
3½ dl tomusokeria
1 rkl sitruunajauhoa (vaihtoehtoisesti pestyn sitruunan kuoriraaste + 2 tl sitruunamehua)
Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri/sokerit ilmavaksi vaahdoksi. Sekoita öljy porkkanaraasteen joukkoon. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Sekoita porkkan-öljyseos, jauhot ja muna-sokerivaahto keskenään. Kaada paistinpannulle (vaihtoehtoisesti irtopohjavuokaan niin saat korkeamman kakun ja paksumman kuorrutekerroksen). Paista uunissa 175*C puolisentuntia.
Jäähdytä pohja.
Valmista kuorute kattilassa; margariini ja sulatejuusto sulatetaan juoksevaksi. Tomusokeri ja sitruunajauho sekoitetaan joukkoon. Levitä kuorrute pohjanpäälle.

2 kommenttia:

  1. Hyvää on.. Oikein ihanaista naistenpäivää sinulle!

    VastaaPoista
  2. Porkkanakakku on aivan ihanaa! Kaneli tuo siihen jotenkin niin herkullisen lisämaun, oi nam! :-)

    VastaaPoista