2013/03/02

Lihapata


Pientä muuntelua tähän pataan. Kyllä aivan samallatavalla kolmea eri lihaa. En vieläkään ole aivan varma kumpi on parempaa... ehkä kuitenkin tuo äitini resepti jotenkin tuntuu paremmalta. Tässä kuitenkin kirkas liemi enkä antanut hautua niin että liemi olisi melkein kaikonnut. Se tekee jo paljon..
 
porsasta
nautaa
karitsaa
sipulia
porkkanaa
fenkolia
lanttua
laakerinlehteä
valkopippuria
sitruunapippuria
suolaa
vettä
 
Ruskista lihapaloja paistinpannulla kauttaaltaan niin että saavat väriä. Laita lihapalat uunivuokaan uuniin pippureiden, suolan ja laakerilehtien kera. Kuori, pese ja pilko kasvikset ja lisää sitten lihojen joukkoon kypsymään. Pata/padat saavat hautua 175/200*C uunissa ainakin pari tuntia, voi hyvin olla pitempäänkin. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai muusin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti