2010/05/09

Pellavasiemen-juustosämpylät


1 l vettä
puuron loppu
2 rkl siirappia
2 tl suolaa
4 rkl pellavansiemen rouhetta
4 dl justoraastetta
2 ps kuivahiivaa
1 dl öljyä
sämpyläjauhoja

Lisää puuron joukkoon siirappi, suola, hiiva, öljy, juustoraaste, pellavansiemen ja lämmitetty vesi.
Lisää sämpyläjauhoja tarvittava määrä niin että saat löysähkön taikinan joka kuitenkin irtoaa kulhon reunoista. Kohota kaksinkertaiseksi.
Leivo sämpylöiksi, kohota vielä.
Paista uunissa 225*C n.15 min. Voitele sämpylät vedellä ennen uuniin laittoa.

2 kommenttia:

  1. Maistuvaisia sämpylöitä taatusti! (olen linkittänyt blogisi jos sopii)

    VastaaPoista
  2. Nämä olivat kyllä todella hyviä vaikka pelkäsin että maistuvat liian juustoisilta mutta ei liikaa.
    Kyllähän sopii linkittää :)

    VastaaPoista