2010/05/23

Appelsiini-tyrnijuustokakku


Tein tämmöisen meidän 10, hääpäivän kunniaksi. Hääpäivä oli jo viikolla mutta enpä kerennyt tekemään oikein mitään. Käytiin kuitenkin syömässä kahdestaan.

Pohja:
125-150 g hapankorppuja
1 dl juoksevaa margariinia
 Täyte:
1 prk tyrnijogurttia
200 g appelsiini tuorejuustoa
2 dl vispikermaa
4 rkl tyrnihilloa
½ dl appelsiini-tyrnimehua (Riitan herkku)
4 tl liivatejauhetta
Kiille:
2 dl appelsiini-tyrnimehua (Riitan herkku)
1 dl hyytelösokeria
½-1 dl tyrnihilloa (tuo ½ dl varmankin riitää, laitoin 1 dl ja oli aivan älyttömän makeaa)

Murskaa hapankorput jauheeksi tai ainakin todella hienoksi sauvasekoittimella tai monitoimikoneella. Sekoita margariini joukkoon. Taputtele pohjan ainekset  irtopohja vuuan pohjalle.
Vispaa kerma vaahdoksi. Sekoita tyrnihillo tuorejuuston joukkoon. Sekoita täytteen ainekset keskenään lukuun ottamatta mehua ja liivatejauhetta.
Sekoita liivatejauhe mehun joukkoon hyvin. Lämmitä mikrossa sekoita välillä ettei mene klimppiin. Sekoita varovasti täytteen joukkoon.
Anna hyytyä rauhassa muutama tunti.
Valmista hyytelö; Kiehauta mehu, lisää hyytelösokeri. Sekoita hyvin. Lisää tyrnihillo ja sekoita juoksevaksi. Kaada kakun päälle. Anna hyytyä rauhassa.




3 kommenttia:

  1. Aivan ihanan näköinen kakku! Oliko appelsiini-tyrnimehu yhtä tymäkkää kuin itse tyrnimehu? Emme ole tottuneet tyrnin makuun, kannattaako edes yrittää tehdä vai vaihtaa kakkua.

    VastaaPoista
  2. Tuo appelsiini-tyrnimehu ei todellakaan ole yhtä vahvaa kuin pelkkä tyrnimehu, tuo appelsiini pehmentää hienosti, tyrni kuitenkin maistuu. Sellaista mehua joka meillä yllättäen tykkävät kaikki ja pitää piiloittaa tai käyttää heti jos johonkin aikoo käyttää muuten ei ol jäljellä kun tarvitsee :)Suosittelen kyllä kokeilemaan. Tuo täyte ei välttämättä tarvitse tuota 4rkl tyrnihilloa mutta kiilteeseen kyllä laittaisin.

    VastaaPoista
  3. Tää on varmasti ollut hyvää, tyrni on todella ihanaa! Tykkään sen kirpeästä mausta :)

    VastaaPoista