2010/04/20

Pinaattiletut


70g pinaatinlehtiä
1 kananmuna
3 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
2 rkl ruisleseitä
2 rkl öljyä
½ tl suolaa
½ tl muskottipähkinää

Höyrytä huuhdotut pinatinlehdet pehmeäksi kattilassa ja pilko pieniksi saksilla tai veitsellä halutessasi silppua sauvasekoittimella. 
Sekoita muut ainekset kuin tavallinen lettutaikina ja lisää pinaatti. Turvota vähintään 10min.
Paista pannulla kauniin värisiksi.
Tarjoa letut puolukkasurvoksen tai puolukkahillon kanssa.
Tästä tuli neljä isoa lettua. Ehdottomasti teen uudestaankin ja isommalla satsilla.

1 kommentti:

  1. Suomalainen pinaattilajike, tietääkseni pitää ryöpätä runsaassa vedessä, niin että se rentoutuu, jolloin oksaalihappo vähenee. Etelä- ja Keski-Euroopassa on myynnissä eri lajiketta, jota voi syödä suoraan.

    VastaaPoista