2009/09/24
Nokkossämpylöitä
Tähän en mitään määriä ala laittamaan, kuitenkin ihan perus ½ L taikinan ohjeella olen tämän tehnyt. Mutta esim. puuron määrää en ikinä mittaile. Kohotus kylmässä, tällä kertaa. Kaikkialla aina sanotaan että hiiva tarvii lämpimän nesteen mutta jostain joskus oppineena näin saa aamusti tuoreita sämpylöitä heti aamiais pöytään.
vettä
sämpyläjauhoja
aamusen 4viljan puuron loppu
nokkosrouhetta
kuivahiiva pss
pellavansiemen rouhetta
margariinia
suolaa
siirappia
Lisää hiiva jauhojen joukkoon. Lisää kylmä vesi, siirappi, nokkosrouhe, pellasiemenrouhe, suola, puuro jauhojen ja nesteen joukkoon. Lisää rasva. Vaivaa taikina valmiiksi ja laita jääkaappiin yön yli kohoamaan.
Aamulla ota kohonnut taikina hiukan lämpeämään huoneen lämpöön ennen leipomista. Leivo taiknasta sämpylöitä. Kohota sämpylät ennen paistamista.
Paista 225*C 10-15min.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti