2016/01/27

Mustikka murupiirakka



Murupiirakkasta olen ohjettakin laittanut tänne muutamia. Tässä mustikkainen versio.
Huomasimpa että tuo sokerin määrä vähenee vaan vuosien saatossa enemmän ja enemmän. Tähän laitoin täytteeseen tuon 1½ sokeria ja ai että kun tuntui liian makealta. Seuraavaksi pitää muistaa laittaa vain 1 dl. Tietysti riippuu paljon siitä tekeekö perus murupiirakkaa vai makeista marjoista tai hillosta myös lisä täytettä.
Gluteemittoman tästä saa kun vaihtaa ruis- ja ohrajauhot vaikka gluteenittomiin jauhoihin.

Muruseos:
250 g margariinia
8 dl jauhoja ( 2 dl kookosjauhoja, 3 dl ruisjauhoja, 3 dl ohrajauhoja)
1 rkl psyliumjauhetta
1½ dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria

Pohjataikina:
3/4 muruseoksesta
1 prk kermaviiliä
1 kananmuna

Täyte:
1 prk kermaviiliä
1 prk rahkaa 
2 rkl sitruunajauhoa
1-1½ dl sokeria
2 kananmunaa
3 tl vaniljasokeria
200 g mustikoita sulaneina tai tuoreita
(2-4 rkl vaniljakeemijauhetta)

Sulata margariini. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää margariini. Nypi murumaiseksi. Ota taikinasta 1/4 erilleen.
Lisää loppuun muruseokseen kermaviili ja kananmuna. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
Sekoita täytteen ainekset keskenään. Kaada seos pohjan päälle. Ripottele muruseos täytteen päälle.
Paista 175*C n.45min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti