2016/01/02

Avokadopasta

Viime vuoden varmasti puhutuin resepti taisi olla juurikin avokadopasta..
Itse en ole avokadoon hurahtanut enkä tainut edes koskaan maistaa. Loppuvuodesta ajattelin etä nyt on pakko uskaltaa vihdoin maistaa. Ei ollut mitään hajua että mitä reseptiä lähtisin kokeilemaan. Kaupasta kuitenkin tarttui mukaan; avokadoa, kirsikkatomaatteja, limeä mm.
Selailin aikani erilaisia reseptejä ja huomasimpa vaikka mitä että tuota vois kokoilla ja tuota, tuota ei missään tapauksessa. 
Lopulta huomasin että vertailin erilaisia pasta reseptejä..



Paahdetut tomaatit

rasia miniluumutomaatteja
2 valkosipulinkynttä
1 tl chilirouhetta
tilkka oliiviöljyä
hiukan merisuolaa
hiukan rouhittua mustapippuria
1 tl fariinisokeria

Avokadot

2 kypsää avokadoa
2 limetin mehua + kuoriraasteet
hiukan merisuolaa
hiukan rouhittua mustapippuria
tilkka oliiviöljyä

Pasta

n.400 g spagettia
vettä
merisuolaa

Pinnalle

parmesaaniraastetta

Halkaise tomaatit ja lado uunipellille. Pilkkoa valkosipuli pinnalle ja ripottele chili. Lisää oliiviöljy, mustapippuri ja suola. Paahda 225'C n.15min.
Tomaattien paahtuessa valmista avokadoseos. Halkaise avokadot ja poista kivi. Kuutio avokado kuoreensa ja koverra lusikalla palat kuoresta. Mausta avokadot hyvin pestyn limen kuoriraasteella, mehulla, oliiviöljyllä, mustapippurilla ja merisuolalla. Sekoita ainekset ja anna tekeytyä sen aikaa kuin pasta valmistuu.
Kuumenna pastavesi kiehuvaksi ja lisää suola ja spagetti. Keitä haluamasi kypsyys spagettiin ja annostele lautasille.
Lusikoi pasta päälle avokadoseosta ja paahdettuja tomaatteja. Ripottele päälle haluamasi määrä parmesaaniraastetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti