2016/02/05

Runebergin kakku



Ensimmäinen Runeberg kakku/torttu ikinä. Ulkonäkö ei kehuttava mutta maku hyvä -ainakin hävis heti :D 

200 g voita
2 dl sokeria (puolet fariini, puolet normi)
2 kananmunaa
2 dl ohrajauhoja 
1 dl maissijauhoja
1 rkl psyllium-jauhoja
2 dl digestive -keksejä
1 dl korppujauhoja (käytin hapankorppumurua)
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl kardemummaa
1,5 dl maitoa

kostutus:
maitoa + vaniljasokeria

päälle:
mansikoita (n.200 g)
mustaherukoita (200 g)
hillosokeria (½ - 1 dl)
tomusokeria
vettä

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit keskenään. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Lisää voi-sokeri vaahtoon kananmunat yksitellen, siivilöi kuivat ainekset joukkoon ja lisää lopuksi maito. Sekoita tasaiseksi. Laita uuniin 175'C n.50min.
Kostuta maito + vaniljasokeriseoksella.
Keitä marjoista ja hillosokerista sopiva seos. Anna jäähtyä kunnolla. Levitä kostutetun kakun päälle. Valmista tomusokeri-vesi seos. Levitä/pursota kakun/hilloseoksen päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti