2015/10/16

Ohravispipuuro

Olen aina rakastanut vispipuroa erityisesti puolukasta tehtynä.
Mannasuurimoista en ole pahemmin välittänyt muuten ja nyt voin heivata nekin menemään, ne vehnäiset meinaan. Käytiin syyskuussa Kauhajoen ruokamessuilla ja sieltä tarttui mukaan ohramannasuurimoita. Eipä näyttänyt vielä edes olevan kyseistä tuotetta Korpelan myllyn sivulla.. Ilmeisesti tulossa normi kaupan valikoimiin (toivottavasti) ettei tarvii alkaa tilailemaan mistään..
Kauan ne tuolla kaapissa odotteli ja halusin ehdottomasti ekakertaa tehdä tuoreista marjoista. Hyvin kyllä tiedän että vispipuuroa voi kyllä tehdä ruisjauhoistakin -jäänyt sekin kokeilematta ja taidan jämähtää näihin nyt -tuli meinaan niin hyvää :)


2 l vettä
3 dl ohramannaryynejä 
6-7 dl puolukoita
2 dl sokeria
1 tl suolaa

Keitän aina puolukat ensiksi vedessä mehuksi ja siivilöin kuoret pois. Tulee paljon hienompaa ja paremman makuista eikä kuoret häiritse syömistä.
Kiehuta mehu uudelleen ja lisää vatkaten mannaryynit, sokeri ja suola. Keitä hiljalleen 8-10 min. Anna jäähtyä kunnolla. Vatkaa sähkövatkaimella puuro kuohkeaksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti