2015/04/06

Valkosipuli lammasta & valkosipuli-kermaperunoita


Pitkä päivitys tauko takana vihdoin. Plakkarissa olisi paljon muutakin mutta otetaan nyt nämä pääsiäisen ruuat ensin kättelyssä pois alta ettei jää unholaan.
Täillä herkuilla herkuteltiin eilen ja jotain rääppiäisiä jäi tälle päivää joista ohjetta myöhemmin.reilu 2 kg lampaan paistia
suolaa
rosmariinia
valkosipulin kynsiä

2 kg perunoita
ruokaöljyä
valkosipulia
(itseltä loppui valkosipulit kesken kunnen ollut muistanut tarkistaa. Laitoin pienen sipulin lisäksi)
5 dl ruokakermaa
suolaa

Halutessa keitetyä parsaa lisäksi.

Ota tuore tai sulanut lammas ajoissa huoneen lämpöön lämpeämään. Voit suolata ja maustaa lampaan jo jääkaapista oton jälkeen. Laitoin valkosipulit keskeltä kahtia ja tein pieniä viiltoja lampaaseen ja upotin puolikkaat niihin. Kun lammas on vähintään tunnin ollut lämpeämässä voit laittaa lampaan uuniin 90-100'C. Paisti on valmis kunhan läpömisttari näyttää 65-70 astetta. Riippuu kuinka punaisena haluat sisältä olevan. Itse olin laittanut lampaan folioon ja lämpötila tietysti vielä tasaantui uunista oton jälkeen ja tuli hiukan liian kypsää mutta pää asia oli että maistui myös muksuille ;)

Perunat on siivutettu, huuodeltu kylmällä vedellä, kuivattu. Paisteettu pienessä öljymäärässä nopeasti käännellen. Pilko valkosipuli (ja sipuli) tai raasta/murskaa. Paista  nopeasti öljyssä. Levitä perunoiden joukkoon valkosipuli, suola ja kerma. Paista uunissa lampaan kanssa samaan aikaan pari tuntia tai 225'C n. tunti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti