Pohja:
200 g voita
4 kananmunaa
3 dl sokeria
5 dl jauhoja (ohra, tattari,ruis)
n.180 g tummaasuklaata
3 rkl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
2 dl maitoa
Kuorrutus:
50 g voita
1 pkt (500 g) tomusokeria
5 rkl (75ml) vahvaa kahvia
1 rkl kaakaojauhetta
2 tl vanilliinisokeria
nompparelleja/strösseitä/kookoshiutaleita
Pilko suklaa. Sulata rasva ja laita suklaa joukkoon, laita jäähtymään. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne maidon kanssa vuorotellen munasokerivaahtoon puuhaarukalla käännellen. Sekoita joukkoon voisula. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
Paista uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Jos epäilet kypsyyttä, kokeile vaikka vielä kakkutikulla, ettei taikinaa jää tikkuun. (voit paistumisen aikana valmistaa kuorrutteen). Sulata kuorrutusta varten voi kattilassa ja sekoita muut aineet voisulan joukkoon. Sekoittele vispilällä seosta kunnes se on sileää. Jos seos tuntuu liian jäykältä lisää siihen lisä loraus kahvia. Sekoita kuorrutus vielä tasaiseksi ja valuta kuorrutetta kattilasta tasaisesti uunista tulleen pohjan päälle. Levitä loput seoksesta nuolijalla. Kuorrute jähmettyy nopeasti, joten ripottele heti nomparellit/strösselit/kookoshiutaleet pinnalle.
Nam..nämä ovat ihania...pitäisikin taas tehdä....hyvä kun muistutit =D
VastaaPoista