2015/04/06

Kinderpiirakka


Tätä monessa blogissa jo kokeiltu mutta kaikissa näytti olevan päällä valkosuklaata siis ei laktoositonta tai ainakaan näkynyt mainintaa että olisi. Itsellä ei tullut mieleenkään jokunen aika sitten tilata laktoositonta/maidotonta valkosuklaata nettikaupasta. Ajattelin että kyllähän kaupasta nyt riisipohjasta läytyy kun joskus sitä olen löytänyt.. Eipäs löytynyt :( No kokeiltiinpa sitten 85% tumman suklaan kera koska muut ainekset oli helppo vaihtaa.
Tämä oli hyvää mutta rasvaista mutta ah' niin hyvää :P
Pieniä muutoksia tein jauhoihin ja sokerin määrän vähensin 5 dl:n kun alkuperäisesä oli 6dl.
Kaurajauhoja teen niin että soseutan sauvasekoittimella kaurahiutaleita jauhoksi koska noita hiutaleita kaapissa muutenkin on..
Hups :D Tulipa tästä samalla munaton mutta hyvää tuosta pohjasta tuli ilman kananmuniakin.



5 dl sokeria
5 dl jauhoja (kaurajauhoja, speltjauhoja)
2 tl vaniljasokeria
4 tl leivinjauhetta
6 rkl kaakaojauhetta
3 dl kiehuvaa vettä
300 g voita sulatettuna

voi-vaniljakreemi
150 g voita
2 dl kuohukermaa

kuorrutus
300 g maitosuklaata (laktoositon)
15-20 g voita
50 g tummaa suklaata (85%)

Sekoita kuivat pohjan ainekset keskenään. Lisää kiehuva vesi. Sekoita hyvin. Sekoita voi joukkoon, sekoita hyvin. Kaada pellille leivinpaperin päälle. Paista 200'C n.30min uunista riippuen. Jäähdytä kunnolla.
Valmista voi-kreemi. Vatkaa pehmennyt voi kunnolla. Sekoita Vanilja kreemijauhe kerman joukkoon. Sekoita hyvin keskenään ja sekoita hyvin voin joukkoon. Levitä jäähtyneen pohjan päälle.
Anna pohjan levätä vähän aikaa ja sulata maitosuklaa ja hiukan voita  mikrossa. Levitä täytteen päälle. Sulata tummasuklaa ja tee koristelu päälle kuten haluat. Anna suklaan kovettua hiukan ja leikkaa paloiksi. Jos annat suklaan kovettua liikaa suklaa todennäköiseti halkeaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti