Noita piparkakkutaloja on jo monelta vuodelta muttei yhtään piparkakkutaikinan ohjetta. Miten ihmeessä sellainen on jäänyt laitttamatta? No tällä ohjeella olen talot väsännyt ja niin tänäkin vuonna. Ainut varmaan sellainen mihin en lähde kauheasti ohjetta muuntelemaan, siis vehnäjauhoja. Laitoimpa tänä vuonna kokeeksi hiukan ruisjauhoja joukkoon.
Se milloin rakenelman väsään jää nähtäväksi..
300g margariinia/voita
1½ dl siirappia
4 dl sokeria
1 rkl kanelia
1 rkl piparkakumaustetta
1-2 tl kardemummaa
3 kananmunaa
2 tl soodaa
12 dl vehnäjauhoja (itse laitoin noista nytten 3 dl ruisjauhoja, Loput vehnäjauhoja)
Mittaa kattilaan margariini, siirappi, sokeri ja mausteet. Kiehauta seos ja sekoita tasaiseksi. Jäähtytä haaleaksi.
Vatkaa kananmunien rakenne rikki. Sekoita sooda osaan jauhoista. Lisää kananumunat vähitellen jäähtyneeseen seoksen joukkoon. Lisää jauhot joukkoon. Sekoita tasaiseksi, jauhot hyvin sekoittaen taikinaan.
Kelmuta taikina ja laita jääkaappin mieluiten ainakin yön yli.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti