2010/09/24

Puolukka-Sacherkakku


Löysin Hellapoliisin sivulta Mansikka-Sacherkakun ohjeen ja teinkin muuten samalla ohjeella mutta täytteen tein 200g puolukoista ja 3rkl lakkahillosta. Tosin tuon lakkahillon olisi voinut jättää kokonaan pois kunnei maistunut yhtään.
Totesin taas ettei näin äklömakea ole todellakaan minun juttu vaikka tämä hyvää olikin ja puolukka väliin sopikin, ei pelkästään minun mielestä vain meidän perheen jokainen sanoi että todella hyvää. Ehkä meillä ollaan ihan tärähtäneitä tuohon puolukkaan tai olen saanut opin perille ;)

Niin tänään tuli vuosi tätä blogailua täyteen.  Tuolta tilastoista katselin etä tänänkin käynyt melkein 30 käyntiä sivulla muttei yhtään kommenttia :(  Kyllä ne (kommentit) on suotavia ovat ja ilahduttavat, myöskin vanhempiin kirjoituksiin. Laskuri olisi varmaan ihan jostain etsiä niin näkisi heti etusivulta kuinka paljon on kävijöitä käynyt; koko aikana 2500 käyntiä (ok vajaa 10 käyntiä tuohon lukuun). Hieno luku kyllä, kiitos vierailustasi.

Pohja:
225 g margariinia tai voita
225 g taloussuklaata
7 munan valkuaista
3/4 dl tomusokeria

7 munan keltuaista
2 1/4 dl tomusokeria
1 1/2 dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 1/2 tl vaniljasokeria

Kostutus:
vaniljasokerilla maustettua maitoa

Välissä:
250 g mansikkamarmeladia tai tämän linkin takaa löytyvä itse tehty mansikkahillo.

Kuorrute:
50 g sileää mansikkamarmeladia
150 g margariinia tai voita
200 g taloussuklaata

Sulata rasva ja suklaa kattilassa hämmennellen, anna jäähtyä.
Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää tomusokeri hyvin vatkaten.
Vaahdota keltuaiset ja tomusokeri vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sula suklaa-rasvaseos keltuaisvaahtoon.
Lisää lopuksi kevyesti nostellen valkuaisvaahto.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.
Paista 175 asteisessa uunissa, kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunoilta. Kokeile kypsyyttä esimerkiksi varrastikulla.

Anna kakun jäähtyä ja leikkaa se kolmeen osaan.
Tasoita tarvittaessa kakun pintaa, jotta se on tasainen, muuten suklaakuorrutteen levittäminen on hankalaa.

Laita kakkulevy tarjoiluvadille, kostuta ja levitä pinnalle mansikkamarmeladia.
Nosta pinnalle toinen kakkulevy, kostuta ja levitä pinnalle mansikkamarmeladia.
Nosta päälle kakun kansiosa ja kostuta.

Levitä pinnalle ohut kerros tasaista marmeladia.
Sulata rasva ja suklaa kattilassa koko ajan hämmennellen, anna jäähtyä hetki.
Kaada hieman jähmettynyt suklaaseos kakun päälle ja levitä se lastalla pinnalle ja reunoille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti