2010/06/23

Tyrni-puolukkajäädyke


3 kanamunaa
2 dl fariniinisokeria
1,5 dl tyrnimehua
100 g puolukoita
3 dl vaahtoutuvaa kermaa


Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset toisistaan.
Vaahdota keltuaiset ja fariniisokeri kuohkeaksi, lisää tyrnimehu ja survotut puolukat. Sekoita hyvin.
Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon varovaisesti. Vaahdota lopuksi valkuaiset ja lisää jäädykemassan joukkoon. Kaada jäädyke pakastusta kestävään vuokaan ja pakasta mielummin yön yli.

2 kommenttia:

  1. Tosi kaunis ja houkuttelevan näköinen. Enpä olisi uskaltanut kokeilla tyrniä ja puolukkaa samaan jäädykkeeseen, mutta onhan tuossa sokeriakin varmaan ihan mukavasti.

    VastaaPoista
  2. Ei oikeasti ollut mitenkään karvas tai liian hapan. Meillä söi jopa kaikki lapset että se sanoo jo paljon :)Ja kehuja tuli niiltä nirsoiltakin, jopa siltä ketä ei tyrnistä tykkää kauheasti.

    VastaaPoista