2014/03/10

Suklaa-mansikkakakku


6 kananmunaa
1½ dl sokeria
½ dl vehnäjauhoja
½ dl hiivaleipäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1½ rkl leivinjauhetta
4 rkl kaakaojauhetta
Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri. Sekoita vaaleat jauhot keskenään ja lisää siivilän läpi taikinaan. Sekoita varovasti puuhaarukalla, niin että ainekset sekoittuvat keskenään.
Kaada kakkuvuokaan ja paista 175*C 35-40min.
täyte:
3 dl kermaa
1 prk sitruuna tuorejuustoa
n.150g mansikoita (pakaste)
n.40g maitosuklaata (laktoositon)
½ dl vettä
4 tl liivatejauhetta
Vaahdota kerma. Lisää tuorejuusto joukkoon. Sulata hiukan mansikoita (ei kokonaan). Paloittele mansikat ja kaada kerman joukkoon. Pilko suklaa ja kaada joukkoon.
Lämmitä vesi ja lisää hyvin sekoittaen liivatejauhe joukkoon.
Päällä:
200 g tummaa suklaata
3/4 dl kermaa
nokare voita
Sulata suklaa. Lämmitä kerma kattilassa. Kaada suklaa käden lämpöiseen kerman joukkoon, sammuta levy. Sekoita suklaa joukkoon ja lisää lopuksi voita.
Koristeeksi:
Maitosuklaata (laktoositon)
Valkoista suklaata (riisimaito)
Mantelirouhetta



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti