7 dl jauhoja (käytin puoliksi vehnäjauhoja, puoliksi hiivaleipäjauhoja)
n.1 dl oliiviöljyä
1 dl kylmää vettä
1 dl valkoviiniä
1½ tl suolaa
1 l ryöpättyä nokkosta (pakkasesta. Käy hyvin 150g pinaattipussikin pakkasesta)
1 pkt fetajuustoa
1 keitetty kananmuna
n.1 paprika (oli keltainen tällä kertaa)
Sekoita pohjan ainekset hyvin keskenään. Anna seistä rauhassa vähintään 10 min.
Sulata nokkonen (tai pinaatti). Raasta fetajuusto raasteeksi. Pilko paprika pieniksi paloiksi. Hienonna kananmuna haarukalla. Sekoita ainekset keskenään.
Leivo pohjataikinasta kaksi saman kokoista levyä. Laita täyteainesta ensin keskelle ja sitten hiukan matkan etäisyydelle ympyränmuotoon loput täytteestä. Laita toinen taikinalevy päälle. Paina esim. mukilla keskiosa muotoonsa. Painele haarukalla reunat kiinni. Leikkaa ylimääräinen taikina pois jos sitä on ylimääräistä. Leikkaa veitsellä pieniä sopivia palasia ja käännä täyte näkyviin. Keskiosan voi koristella siemenillä, hiutaleilla tai vain painella haarukalla niin kuin tässä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti