2012/09/20
Omena-toskapiirakka
pohja:
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1½ tl leivinjauhetta
1½ dl vehnäjauhoja
½ dl ruislesettä
75 g margariinia
Täyte:
omenoita
50 g margariinia
3/4 dl sokeria
1 rkl ruisjauhoja
1 rkl maitoa
3/4 dl mantelilastuja
Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Sulata margariini. Sekoita pohjan ainekset keskenään ja laita voideltuun piirakkavuokaan.
Kuori ulkomaiset omenat (kotimaisia ei tarvitse kuin pestä) pilko palasiksi ja laita piirakkapohjan päälle. Pilko veitsellä mantelilastuja pienemmäksi. Keitä kasaan (älä polta!) mantelilastujen kanssa margariini, sokeri, jauhot, maito. Kaada toska omenoiden päälle. Paista 200*C kauniin väriseksi.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Omena ja tosca sopii kyllä loistavasti yhteen! :-)
VastaaPoista