2012/06/17

Raparperi-kookospiirakka


Mieli teki kokeilla jotain hyvää raparperista mitä en ole ennen tehnyt. Kookosta olen aikaisemmin kokeillut hiutaleina kyllä piirakassa mutten juoksevaa kookosta. Tästä tuli ehdottomasti yksi suosikeistani. Ohjeen löysin Hellapoliisin sivulta. Mutta pitihän ohjetta muuttaa, tietysti joltain osin.

pohja:
150 g margariinia
1 dl sokeria
1½ dl neljänviljan hiutaleita
1dl hiivaleipäjauhoja
½ dl ruisjauhoja
2 tl leivinjauhetta

täyte:
raparperia (2-5 vartta, paksuudesta ja mieltymyksestä)
1 dl vaniljakreemijauhetta
200 ml kookosmaitoa (en osaa ikinä löytää kermaa mutta tämäkin kelpasi)
1 dl vettä

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Painele taikina pyöreän, halkaisijaltaan noin 24 senttisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Viipaloi raparperit pohjan päälle.
Sekoita vaniljakreemijauhe kookoskerman ja veden joukkoon, anna saostua hetki.
Kaada kreemi raparperien päälle.
Kypsennä piirasta 200 asteisen uunin alimmalla ritilätasolla puolisen tuntia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti