2011/06/01

Raparperi keikautuskakku






Kuva ei todellakaan mikään onnistunut mutta näkeepähän jotain edes..

50 g margariinia
½ dl fariniinisokeria
rapareperia (olisi saanut olla enemmän kuin kolme vartta)
Taikina:
125g margariinia
1 dl sokeria
2 kananmunaa
3 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
½ dl ananaslientä

Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Voitele vuoan reunat ja loppu vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele päälle fariniirisokeri ja raparperit. Joko pulkottuna tai leikattuna ohuiksi suikaleiksi.
Valmista taikina. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen. Sekoita jauhot keskenään ja lisää vuoronperään maidon ja anasliemen kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada taikna raparperien päälle. Paista 175*C n.35-40 min. Kumoa hiukan jäähtyneenä. Poista paperi varovasti päältä.

2 kommenttia:

  1. herkullisen näköinen annos,itse harmittelin kun ei ollut kermavaahtoa tai jätskiä keikauksen kanssa,mutta menihän se ihan niinkin ;)

    VastaaPoista
  2. Menee se ilmankin. Parempaa se on pienen lisän kanssa. Kiitos.

    VastaaPoista