Tämän voisi tehdä auka monestakin hedelmästä. Mielestäni näistä kahdesta sitruuna oli ehdottomasti parempaa (myös miehen mielestä).
2 appelsiinia
2 sitruunaa
1 l jäätelöä (itsellä tiikeri, kerrankin joku valmiiksi maustettu eikä tarvinnut olla laktoositon)
2 rkl tomusokeria
kermavaahtoa ja sitruunamelissan lehtiä koristeluun
Pese hedelmät huolelisesti. Leikkaa kummastakin päästä palat pois, toisesta niin että pohjaan ei tule reikää. Koverra hedelmäliha pois ja ota sitä talteen reilu ruokalusikallinen hedelmää kohti. Puhdista kalvottomaksi ja paloittele pieneksi paloiksi jos ei ole jo. Ripottele pinnalle tomusokeri ja sekoita.
Lisää kuoriin jäätelöä ja sokeroitua hedelmälihaa kerroksittain kunnes hedelmät ovat täynnä.
Jäädytä pakastimessa vähintään puolituntia ennen tarjoilua. Jos pakastat tätä kauemmin, täytteestä tulee kovaa ja hedelmät pitää ottaa sulamaan noin 20 min ennen tarjoilua.
Pursota kermavaahtoa ja sirsuunamelissan lehtiä koristeeksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti