2009/11/09

Sipulinen kinkkupiirakka


Ekaa kertaa kunnolla kokeilin kehitellä oman näköistä kinkkupiirakkaa. Pohjasta olisi voinut ehkä jättää pellavarouheta hiukan vähemmälle, mutta tulipahan terveelisemmäksi tai sitten jättää laitoja nostamatta ylös ollenkaan ja pohjasta olisi tullut vähän paksumpi. Kanamunakin oli uusi tuttavuus tälläisessä pohjassa vaikka yhdessä ohjeessani se onkin, tosin sitä en ole vielä monen kertaan tehnyt ja varmaan ohje tännekin eksyy jossain vaiheessa.

pohja:
100 g margariinia
2 dl vehnäjauhoja
½ dl pellavarouhetta
1 kananmuna
täyte:
1 paprika
1 sipuli
150 g juustoraastetta
2 dl kermaa
150 g kinkkusuikaleita
2 kananmunaa
½ tl mustapippurirouhetta
½ tl kuivattua ruohosipulia

Nypi margariinin joukkoon vehnäjauhot ja pellavarouhe. Lisää kananmuna ja sekoita nopeasti sekaisin. Anna taikinan seisoa jääkaapissa 15 min.
Pilko sipuli ja paprika. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Voitele piirakkavuoka ja painele pohjataikina siihen. Lisää täyteainekset. Paista uunissa 200*C n.½ tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti