2009/11/25

Appelsiinikiisselillä täytetyt ohukaiset

Olin vähän pettynyt tuohon täytteeseen.. Olisi varmasti pitänyt keittää kauemmin ja kerma olisi saanut olla hiukan kovempaa niin olisi ehkä tullut paksumpaa täytteestä. Mutta hyvää oli, mutta ei todellakaan mitään laihduttajan lettuja.. vai ovatko letut ikinä ;)

1 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
3 kananmunaa
2 dl maitoa
1 dl kuohukermaa

paistamiseen margariinia

appelsiinikiisseli:
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1 appelsiinin mehu ja kuoriraaste
50 g margariinia
1 dl kuohukermaa

Vatkaa jauhot, suola ja kananmunat sileäksi taikinaksi. Lisää siihen maito ja kerma. Anna taikinan turvota 20 min.
Sulata rasva ja lisää se taikinaan.
Paista ohukaiset. Laita jokaisen ohukaisen väliin voipaperi, jotta ne olisi helpompi sitten täyttää.
Vatkaa kiiselin kananmunat ja sokeri kattilassa. Lisää appelsiinimehu.
Keitä kiisseliä miedolla lämmöllä kokoajan vatkaten, kunnes se sakenee. sekoita appelsiininkuoriraaste ja margariini nokareina joukkoon. Jäähdytä.
Vatkaa kerma vahdoksi ja sekoita se kiisseliin.
Jaa kiiseli ohukaisille. Kääri ohukaiset ja nosta vadille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti