2015/11/05

Turkinpippuri mokkapalat, gluteeniton


Katselin tuossa viime viikolla monen tekemiä mokkapaloja jossa oli lakritsipäällys joita tehtiin halloweeniksi.. Ajattelin myös että teen mutta sitten jäi ja hyvä niin koska sain sitten tehtyä näitä näin normaalilla kuorutteella :)

4 kananmunaa
2 dl tumma muscovado sokeria
2 dl tattarijauhoa
2 dl riisijauhoja
1 dl perunajauhoja
1 rkl psyliumjauhetta
1 rkl leivinjauhetta
½ dl kaakaojauhetta
n.1 ps turkinpippuri karkkeja murskattuna
1½ dl maitoa
200 g sulatettua voita

kuorrutus:
3-4 dl tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta
100 g sulatetua voita
½ dl kahvia
koristeeksi kookoshiutaleita, nopparelleja, trösseleitä mitä nyt sattuu olemaan :)

Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri. Sekoita kuivat ainekset keskenään + turkinpippuri. Lisää muna-sokerivaahtoon maito ja rasva vuorotellen jauhojen kanssa. 
Kaada taikina taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 225'C 15-20min. Uunista oton jälkeen anna jäähtyä kunnolla ennen kumoamista. Koska taikinassa ei oole vehnäjauhoja murenee helposti.
Sekoita täytteen ainekset sulan rasvan joukkoon. Sekoita hyvin. Kaada jäähtyneen ja kumotun pohjan päälle täyte. Levitä koristeet välittömästi kuorutteen päälle ennenkuin kovettuu.
Anna kuorutteen kovettua ennenkuin leikkaat palasiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti