Hääpäiväksi piti jonkinmoinen kakuntapainen tehdä. En itse kauheasti täytekakuista välitä niin teinpä sitten hyydykekakun.
Tulipahan testattua maustettu tummasuklaa. En kauheasti kyllä tykännyt kun tuli aika makeaa. Tietääpä ettei ainakaan kahta 100g levyä laita samaan kakkuun. Yksi riittää vallan mainiosti jos noita makulevyjä vielä käytän. Ainakin tuo käyttämäni minttu oli liian makea makuuni. Hyvää kyllä oli pieninä määrinä syötynä. Tämähän tietysti on makuasia.
pohja:
200 g kaurakeksejä
75 g voita
täyte:
2 prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
400 g vaniljatuorejuustoa
½ annosta valmista kreemiä vaaleaan täytteeseen
100 g mintun makuista tummasuklaata suklaatäytteeseen
7 liivatelehteä
1 dl vettä
kuorrute:
100 g mintun makuista tummaasuklaata
30 g voita
50 g maitosuklaata
Murskaa kaurakeksit hienoksi rouheeksi/jauhoksi. Lisää sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi ja painele irtopohja vuokaan. Laita jääkappiin täytteen teon ajaksi.
Laita kolme liivatehteä kylmään veteen likoamaan. Vaahdota yksi purkki vaniljakastiketta. Sulata suklaa. Sekoita sulanut suklaa yhteen purkilliseen tuorejuustoa. Sekoita seokset keskenään. Lämmitä ½ dl vettä ja sekoita liivatelehdet joukkoon. Muista puristaa lehdistä liika vesi pois. Sekoita suklaatäyte tasaiseksi ja kaada pohjan päälle. Laita jääkaapiiin.
Laita neljä liivatelehteä likoaman kylmään veteen. Vaahdota toinen vaniljakastike.Valmista kreemi ja sekoita hiukan aikaa tekeytynyt kreemi yhteen purkilliseen tuorejuustoa. Yhdistä seokset. Lämmitä ½ dl vettä ja sekoita liivatelehdet joukkoon. Sekoita liivateseos vaniljaseoksen joukkoon. Sekoita hyvin. Kaada vaalea täyte suklaatäytteen päälle kun suklaatäyte on hyytynyt hiukan ettei vaalea uppoa sekaan.
Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia mielummin yönyli.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti