150 g margariinia
1 dl sokeria
4 kpl keltuaista
2 dl jauhoja ( ohra, ruis, talkkuna. En muista enää suhteita, olisko ollut 1 dl ohraa, 2 rkl talkkunaa ja loput ruista)
2 tl leivnjauhetta
1½ dl maitoa
marenki:
4 kpl valkuaista
1½ dl sokeria
täyte:
2½ dl kermaa
½ annos kreemiä (½ dl kreemijauhetta, 1½ dl vettä)
kypsä mango soseutettuna/ viipaleina
Vaadota margariini ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen. Yhdistä jauhot. Lisää jauhot ja maito vuoron perään margariini-sokeriseokseen. Esipaista pohjaa 10 min 175'C.
Valmista marenki; keltuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Kaada esipaistetun pohjan päälle. Jatka paistamista kunnes marenki on kauniin ruskea. Anna jäähtyä. Koristele halutessasi suklaalla.
Valmista täyte. Vaahdota kerma, sekoita valmis kreemi kermavaahdon joukkoon. Pilko mango ja halutessasi soseuta.
Halkase kakkupohja kahtia. Laita kerma-kreemivaahto puolikkaan pohjan päälle ja laita toinen pohjan puolikas päälle. Tarjoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti