2014/05/30

Raparperibrita

 Hyväähän tämä on, kunhan ei laita liikaa sokeria ;) Täytteeseen lipsahti reilulla kädellä sokeria. Maistui kuitenkin kaikille ja kaikki tuli syötyä.




pohja:
 125 g margariinia/voita
1 dl sokeria (varmaan riittäisi 3/4 dl)
3 kpl keltuaista
1½ dl hiivaleipäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

pinnalle:
 3 valkuaista
1 dl sokeria (vähempikin riittäisi jos ei niin makeasta välitä)
(mantelilastuja)

väliin:
1½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
(sokeria)
kanelia
hiukan vettä
raparperin palasia (3-4 dl)

Valmista rapareperihilloke kattilassa; laita kuoritut ja pilkotut raparperin palaset kanelin ja pienen vesitilkan kanssa kattilaan ja keitä kunnes raparperit murskaantuvat. Anna jäähtyä hyvin.
Vaahdota huoneenlämpöinen margariini/voi sokerin kanssa. Lisää keltuaiset yksitellen vatkaten. Lisää jauhot ja maito vuoronperään seoksen joukkoon.
Esipaista pohjaa sen aikaa kunnes saat vatkattua valkuaiset ja sokerin.  Lisää marenki pohjan päälle ja halutessasi mantelilastut. Paista 175*C pohja kauniin väriseksi.
Vaahdota vaniljavaahto. Puolita jäähtynyt pohja ja lisää vaahto toisen puolikkaan päälle. Lisää raparperihilloke vaahdon päälle. Laita toinen puolikas pohjasta päälle.
Tarjoile heti.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti