2014/05/09

Mustikka rahkapiirakka




3 dl maitoa
1 ps kuivahiivaa
1 dl sokeria
½ tl suolaa
2 tl kardemummaa
1 kananmuna
8-9 dl vehnäjauhoja/hiivaleipäjauhoja n. 1-1½ dl
3/4 dl juoksevaa margariinia

100 g mustikoita
2 kananmunaa
2 prk rahkaa (tällä kertaa sitruuna)
2 dl kermaa
1 dl sokeria

Lämmitä maito käden lämpöiseksi. Lisää hiiva pieneen jauhomäärään ja sekoita maitoon. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja muna. Vatkaa sekaan puolet vehnäjauhoista. Lisää margariini ja loput jauhot.

Taputtele jauhotetulla kädellä uunipannulle leivinpaperille. Kohota liinan alla vedottomassa paikassa 30 - 45 min.
Valmista rahkapiirakan täyte; Riko munat kulhoon. Vatkaa rakenne rikki ja erota voiteluun n. 1 rkl. Sekoita rahka munien joukkoon. Lisää kerma, sokerit. Sekoita tasaiseksi.
Lisää mustikat pohjan päälle ja kaada rahkaseos mustikoiden päälle.
 Paista rahkapiirakkaa uunin keskiosassa 200 asteessa n. 20 min.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti