2014/04/13

Vaniljainen pähkinä-puolukkakakku



Pohja:
n.150 g kaurakeksejä
pekaanipähkinä ja cachewpähkinä murskaa (en mitannut)
voita (50g)
täyte:
2 prk flora vanilja
1prk vanilja rahkaa
1 prk vanilja tuorejuustoa
1 dl vettä
4 tl liivatejauhetta
200 g puolukoita
(2 rkl fariinisokeria)
päälle:
pähkinämurskaa
Murskaa keksit ja pähkinät. Sekoita mehmennyt voi joukkoon. Tasoita pohja taikina kakkuvuoan pohjalle ja laita jääkaappiin siksi aikaa kun teet täytteen.
Vatkaa flora vanilja vaahdoksi. Sekoita rahka ja tuorejuusto joukkoon. Lämmitä vesi ja liivate mikrossa. Kaada ohuena nauhana seoksen joukkoon. Murskaa sulaneet puolukat sauvasekoittimella sileäksi soseeksi. Halutessasi puserra siivilän läpi niin saat aivan sileää sosetta.  Sekoita puolukkasose varovasti vaahdon joukkoon. Kaada seos pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia mielummin 6 tuntia -yön yli. Koristele pähkinä seoksella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti