2013/12/22

Lihapata


Tästä tehty jo parikin eri versiota (muutoksia lähinnä nesteeseen ja mausteisiin).
 
700 g possun keittolihaa
vettä/ 0,5 l karhu III
mausteita
sipulia
porkkanaa
lanttua/palsternakkaa
 
Jos käytät olutta anna lihan maustua kokonaisena siinä vähintään pari tuntia mielummin yön yli.
Kuori ja pilko kasvikset. Lisää kasvikset pataan alimmaisiksi, liha päälle ja halutut mausteet. Jos käytät vettä lisää se tässä vaiheessa, olutta ei tarvitse poistaa.
Hauduta liha kypsäksi, nosta se pois padasta, pilko palasiksi ja lisää palaset kasvisten joukkoon.
Laita uuniin vielä vähäksi aikaa. Mitä kauemmin liha hautuu uunissa sitä mehevämpää tulee. Muista kuitenkin että neste ei saa hautua pois. Pataa on hyvä käydä pari kertaa sekoittamassa.

1 kommentti: