2012/01/29

Mutakakku


Tästä tuli todella hyvää vaikka oli hetken liian kauan uunissa. Käytin yhden levyn 70% & yhden levyn 86% tummaasuklaata. Seuraavan kerran pitää käyttää pelkästään tuota 70% ja ottaa hiukan aikaisemmin uunista.

200 g tummaa suklaata
200 g voita
4 kananmunaa
2 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja

Sulata voi ja suklaa vesihauteessa. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vahdota valkuiaiset vaahdoksi. Vaahdota sokeri ja keltuaiset vaahdoksi. Yhdistä ainekset varovasti keskenään. Lisää lopuksi vehnäjauhot.
Itse paistoin irtopohjavuoassa. 200*C 10-15min.

2 kommenttia:

  1. oih,ihana herkkukakku...me teimme juuri cookies tyylisiä pikkuleipiä,joihin tuli tummaa suklaata,ihan kuin olisi tuon suklaan''syy''että helposti tahtoo kärähtää,jos ei haukkana vahdi vieressä ;)tai sitten se johtui siitä,että jätin vahtimisen muille ja kävin hakemassa nuorimman synttäreiltä ;D onneksi vain kaksi viimeistä keksiä pääsi vähän tummumaan :)

    VastaaPoista
  2. Takuuvarmasti makoisaa:-)

    VastaaPoista