2011/05/24

Paprikaleipä






2 eriväristä paprikaa
200 g fetajuustoa
1 pss kuivahiivaa
5 dl vettä
2 rkl oliiviöljyä
2 tl suolaa
hiivaleipäjauhoja

Huuhtele paprikat ja poista niistä siemenet. Kuutioi paprikat pieniksi kuutioiksi. Raasta fetajuusto.
Lämmitä vesi reilun kädenlämpöiseksi. sekoita kuivahiiva, suola pieneen määrään jauhoja. Lisää vesi ja oliiviöljy. Lisää paprika kuutiot ja raastettu fetajusto. Lisää jauhoja tarvittava määrä, niin että taikina irtoaa kulhon reunoista.
Kohota liinalla peitettynä 30min. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Jaa taikina kahtia. Kaaviloi taikina levyksi ja kääri levyt rullaksi pitkältä sivulta. Käännä rullat rinkeleiksi leivinpaperin päälle. Kohota leipiä liinan alla 20min. Leikkaa rinkeleihin terävällä veitsellä muutama poikittais viilto. Paista leipiä uunin alatasossa 250*C n.5min. Alenna lämpöä uunin lämpö 200*C. Kypsenä vielä 20 min. Jäähdytä leivät ritilällä.

4 kommenttia:

  1. Oi että, olet taas leiponut ihanan maistuvan näköiset leivät, nam, nam:)

    VastaaPoista
  2. Ihmeen hyviä nämä olivat. En olisi itse välttämättä näitä edes kokeillut tehdä jos tytär olisi halunnut että näitä tehdään yhdessä. Mutta osottautui niin hyväksi että tehdään varmasti uudestaankin :P

    VastaaPoista
  3. Tosi herkullisen kuulosta ja näköstä.

    VastaaPoista
  4. Kiitos ekku. Herkullista oli :P

    VastaaPoista