2011/04/24

Sitruunainen pashajäätelö






Löysin Valion sivulta tämän ohjeen ja teinkin melkein ohjeen mukaan jättäen kuitenkin alkoholin pois kokonaan. Tästä todellakin tuli reilu annos enkä laittanut annosmaljoihin/kulhoinin vaan kahteen pakastusta kestävään astiaan. Tämän kuvassa näkyvä oli pienempi ja toisen osan laitoin pyöreään rengasvuokaan.

4 kananmunaa
½ dl sokeria
1 prk Valion vanhan ajan vaniljakastiketta
1 prk maustettu sitruuna rahka
3 rkl kuivattuja karpaloita (pienensin vielä saksilla)
½ purkkia ananasmurskaa (mehut pois)
25 g mantelilastuja murskattuna

Vatkaa huoneenlämpöiset keltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi.Sekoita sitruunarahka, karpalot, ananas ja mantelit rahkan joukkoon. Sekoita rahkaseoksen joukkoon vaniljakastike ja keltuais-sokerivaahto kevyesti nostellen.

Kaada seos pakastusta kestäviin vuokiin. Pakasta vähintään 6 tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti