2011/04/27

Porkkanapuustit

Nämä olivat hyviä vaikka tuorejuusto olisi voinut olla jotain muutakuin chilin makuista.. vaikka yrttistä tai valkosipulista. En muista enää mistä olen ohjeen joskus napannut.


5 (400 g) porkkanaa
3 dl vettä
1 dl ruisleseitä
1 ps kuivahiivaa
0,5 tl suolaa
2 rkl siirappia
3 dl sämpyläjauhoja
n. 3 dl vehnäjauhoja
0,5 dl öljyä

Täytteeseen
100 g (chilillä maustettua) tuorejuustoa
(0,5 dl tuoretta kirveliä tai rakuunaa hienonnettuna)

Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Ota raasteesta reilu desilitra leivontakulhoon ja ripottele päälle kauraleseet. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Kaada raasteen ja leseiden päälle kiehuva vesi, sekoita ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
Sekoita jäähtyneeseen porkkanaseokseen suola ja siirappi. Ripottele osa sämpyläjauhoista seokselle ja tyhjennä kuivahiivapussi päälle. Sekoita. Lisää jauhoja taikinaa välillä vaivaten, kunnes taikina on melko paksua. Kaada sekaan öljy ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Lisää tarvittaessa jauhoja.
Peitä taikinakulho liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa noin 15 minuuttia. Taikinan kohotessa hauduta loput porkkanaraasteesta pannulla miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes raaste hiukan pehmenee. Anna jäähtyä.
Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa tasaiseksi. Kaaviloi taikina noin 30 x 50 cm:n kokoiseksi levyksi. Levitä tuorejuusto taikinalle ja ripottele porkkanaraaste juustolle sekä halutessasi yrttisilppua.
Kääri taikinalevy pitkältä sivulta rullalle ja leikkaa rulla 20 - 24 palaan. Nosta palat paperivuokiin tai muffinipeltien koloihin. Peitä liinalla ja anna kohota uunin lämpenemisen ajan.
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen ja paista porkkanapuusteja uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat pinnalta kullanruskeita. Anna jäähtyä hiukan ja nosta tarjolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti