2009/12/26

Jouluinen puolukkakakku


pohja:
n.150 g piparkakkuja
50     g  margariinia

täyte:
200    g maustamaton tuorejuusto
2½    dl vaniljakastike
1½    dl puolukoita
1       dl karpaloa
2       tl piparkakkumaustetta
1       dl karpalomehua
3        tl liivatejauhetta
½ -1  dl sokeria
130    g valkosuklaata

Murskaa piparkakut ja sulata margariini. sekoita ainekset keskenään. Laita irtopohjavuuan pohjalle leivinpaperi. Levitä keksiseos vuan pohjalle.

Hienonna valkosuklaa ja sekoita tuorejuuston joukkoon. Vaahdota vaniljakastike. Mausta piparkakkumausteella. Sekoita valkosuklaan ta tuorejuuston joukkoon. Hienonna puolukat ja karpalot, sekoita sokeri joukkoon maun mukaan. Sekoita marjat joukkoon. Sekoita liivatejauhe karpalomehuun hyvin ja lämmitä etä liivate toimii oikein. Sekoita seoksen joukkoon hyvin. Levitä seos pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa ainakin pari tuntia mielellään pitempään.

2 kommenttia:

  1. Aivan ihana, piparipohjalla suklaa/juustomousse ja puolukoita, karpaloita ei tänä syksynä käyty poimimassa, vaikka niitä rakastammekin. Murskaatko puolukat vain, siivilöitkö kuoret pois näyttää niin sileältä. Pitää kokeilla

    VastaaPoista
  2. Murskasin enkä kyllä siivilöinyt kuoria pois vaan annoin ne jäädä. Voihan tämän tehdä pelkistä puolukoista mutta en halunnut käytää puolukkamehua (ihme kyllä siitä en tykkää kauheasti, tuo karpalomehu on parempaa).

    VastaaPoista