2009/12/06

Timjaminen suikalegratiini


500 g suikalelihaa
1 sipuli
2 rkl margariinia
2 rkl sinappia
2½ dl ruokakermaa
½ tl timjamia
1 tl aromimaustetta
1/4 tl mustapippurirouhetta

Perunasose:
n 800 g perunoita
hiukan suolaa
1½-2 dl maitoa
2 rkl margariinia
1 tl aromimaustetta
1/4 tl mustapippurirouhetta
1/4 tl muskottipähkinää

Kuorutus:
1 dl juustoraastetta

Tee perunasose. Kuori ja paloittele perunat. Keitä ne kypsiksi vähän suolatussa vedessä. Soseuta perunat. Kaada maito joukkoon vähitellen. Sekoita maito joukkoon. Mausta margariinilla, aromimausteella, mustapippurilla ja muskottipähkinällä.
Pilko liha noin 2x2 -senttiseksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli.
Ruskista liha rasvassa muutama minuutti-Lisää sipuli ja kuullota se lihan kanssa.
Lisää sinappi, kerma, timjami, aromimauste ja mustapippuri. Keitä n.5 min.
Laita perunasose vuuan reunoille ja nosta liha keskelle.
Ripottele juustoraastetta pinnalle. Kuorruta 225*C 15-20 min.

2 kommenttia:

  1. Tästä tuli mieleen Pyhän Patrikin paimenvuoka: Siihen tulee lampaanjauhelihaseos: porkkanaa, sipulia, valkosipulia, sieniä ja timjamia, rosmariinia, valkopippuria, suolaa sekä vuoan pohjalle ja päälle perunasosekerros. Vuoan pinta saa gratinoitua tomaattiviipaleiden ja cheddarjuuston kanssa kauniin väriseksi uunissa.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Keittiöneuvos. Tuota voisi kokeilla myöskin.

    VastaaPoista