600g pala pakastetua hirveä
1 pieni sipuli
voita
katajanmarjoja
mustapippuria
(suolaa)
vettä
lihaliemijauhetta/riistamaustetta
2 kg perunoita
4-5 isoa porkkanaa
vettä
maitoa
voita
aromimaustetta/perunamaustetta/suolaa
Vuole veitsellä ohuita palasia hiukan sulaneestä hirven lihasta. Pala ei saa olla kokonaan sulanut eikä täysin jäässä. Kuori ja pilko sipuli pieniksi palasiksi. Ruskista liha pienissä erissä pannulla. Ensimmäiseen erään tarvitsee laittaa vain voita. Lihoja ei tarvitse ottaa välissä pannulta kun ovat ruskistuneet. Lisää loppuerän joukossa myös sipulin palat. Mausta mustapippurilla, katajanmarjoilla, lihaliemijauheen suolapitoisuuden mukaan tarvittaessa suolaa. Vettä niin että lihan melkein peittyvät. Lisää hiukan lihaliemijauhetta tai riistamaustetta. Anna hautua miedolla lämmöllä perunamuusin valmistumisen ajan vähintään.
Kuori perunat ja porkkanat. Keitä pehmeiksi. Kaada keitin vesi pois. Soseuta perunat ja porkkanat ja lisää lämmin maito, voita, suolaa/ aromimaustetta/ perunamaustetta, Sekoita tasaiseksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti