2013/11/26

Punajuurikakku

Tätä ohjetta on pitänyt testata jo pitemmän aikaa. Ohje on melkein sama kuin porkkanakakussa mutta mausteet vaihdettu ja porkkanat korvattu punajuurella.
Hyvää tämä on vaikka punainen väri voi hiukan arveluttaa. Kauniita näistä ei niin tullut kuin hätänen olin enkä antanut kuorrutteen jähmettyä kunnolla, tai olisi pitänyt muotti pestä välillä.
 
 
3-4 punajuurta (400g , n.4dl raastetta)
4 dl vehnäjauhoja (korvasin osan grahamjauholla)
1 rkl leivinjauhetta
1 tl inkivääriä
200 g voita
4 kananmunaa
2 dl fariinisokeria
(1 dl sokeria, jäi epähuomiossa pois, mielestäni ei kyllä olisi tarvinnutkan tätä)
2 tl vaniljasokeria
 
Kuorrutus:
50 g voita
1pkt maustamatonta tuorejuustoa
3 dl tomusokeria
½ tl kuivatua piparminttua (mintun lehtiä koristeeksi)
 
Kuori ja raasta punajuuret. Sekoita jauhot ja inkivääri keskenään. Sulata voi, anna jäähtyä. Vatkaa kananmunat ja sokerit vaahdoksi. Lisää joukkoon punajuuriraaste, voisula sekä jauhoseos kevyesti sekoittaen.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista 200*C n.25min.
Sekoita sähkövatkaimella voi, tuorejuusto, tomusokeri & piparminttu notkeaksi. Kaada jäähtyneen pohjan päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti