2013/07/29

Suklaakakku


pohja:
200g digesteve keksejä
50 g margariinia

täyte:
1 levy tummaa suklaata (200g)
2 prk maustamaton tuorejuustoa
3 tl liivatejauhetta
½ dl vahvaa, kuumaa kahvia
4 dl kermaa

koristeluun:
kermavaahtoa & pekaanipähkinöitä tai mansikoilla

Murskaa keksit, sekoita keksimurun sekaan sulatettu margariini. Laita vuuan pohjalle leivinpaperi ja laita muruseos päälle. Laita pohja täytteen valmistuksen ajaksi jääkaappiin.
Sulata paloiteltu suklaa. Sekoita sula suklaa ja tuorejuusto keskenään. Sekoita liivatejauhe kahviin ja lämmitä mikrossa. Sekoita liivate-kahviseos tuorejuusto.suklaaseokseen. Vaahdota kerma ja lisäämuiden ainesten joukkoon. Kaada keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljätuntia mielummin seuraavaan päivään.
Koristele kermavaahdolla ja pähkinöillä tai mansikoilla.



1 kommentti: