2011/07/03

Omena-suklaa hyydykekakku






Tein tämän ilman lisätyä sokeria mutta halutessaan tähän voi tietysti sokeria lisätä.

n.150 g hapankorppua
3-5 rkl sitruunatahnaa
3½ dl vanhanajan vaniljakastiketta
200 g maustamaton tuorejuusto
reilu puolet 125 g (85%) tummasuklaalevystä
reilu 2 dl omenasosetta
1 dl vettä (tai omenamehua)
6 tl hyydykejauhetta

Hienonna hapankorput sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Lisää sitruunatahna. Levitä irtopohjavuokaan ja laita jääkaappin odottamaan täytteen valmistumista.
Vatkaa vaniljakastike. sekoita omenasose tuorejuston kanssa. Lisää paloiteltu suklaa joukkoon. Lisää vaniljavaahto lopuksi hyvin sekoittaen. Valmista vesi-hyydykejauhoseos ja kaada ohuenanauhana joukkoon hyvin sekoittaen.
Laita täyteseos pohjan päälle ja anna seistä jääkaapissa mielummin yön yli, vähintään kuitenkin 5 tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti