2009/10/17

Ketsuppi

Tästä tuli yllättävän tulista... Mutta hyvää.


reilu 2 kg tomaattia
3 rkl tomaattipyrettä
3 sipulia
2 tl valkosipulirouhetta
1 tl chilirouhetta
laakerinlehti
1 tl oreganoa
1 tl sinappijauhetta

Lohko tomaatit, Kuori ja paloittele sipulit. Laita kattilaan kiehumaan tomaatin palat, sipulit, valkosipulirouhe ja chilirouhe. Hauduta miedolla lämmöllä puolisen tuntia. Soseuta hyvin sauvasekoittimella.
Laita uudestaan kiehumaan. Lisää laakerinlehti, oregano ja sinapijauhe. Kiehauta ja anna hautua n.10min. Jäähdytä ja poista laakerinlehti. Purkita. Säilytä jaakaapissa.

2 kommenttia:

  1. Hyvä idea laittaa jo valmistusvaiheessa chili, niin maku sekoittuu kunnolla mukaan! Sinappia en ole laittanut, mutta varmasti sopii. Oletko tarkoituksella jättänyt etikan kokonaan pois, laitan itse viinietikkaa, usein balsamicoa, antaa samalla vähän tummemman värin. Viimeiset ketsuppini olen tehnyt 5 purkista tomaattimurskaa, pääsee vähemmällä. Joissakin tomaattimurskissa on happamuuden säätöaineena E330, sitruunahappoa, en kyllä ymmärrä miksi, ovathan ne täyssäilykkeitä.

    VastaaPoista
  2. En kauhesti tykkää etikan mausta vaikka sitä kyllä sinappiin laitankin (reseptin siitäkin laitan jossain vaiheessa kunhan kerkeän tekemään) mutta kokeilin tehdä nyt ilman ja hyvin toimii.

    VastaaPoista