2009/11/11

Uunijäätelö

2 munaa
1 dl sokeria
½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1½ tl sitruunajauhoa
n.1/2 dl sulaa rasvaa


Voitele ja jauhota vuoka. Laita uuni kuumenemaan. Sekoita leivinjauhe ja sitruunajauho vehnäjauhoihin. Vatkaa munat ja sokeri kiinteäksi vaahdoksi ja lisää jauhot sekoittaen. Sekoita taikinaan lopuksi myös rasva ja kaada taikina vuokaan. Paista torttupohjaa 175-asteisessa uunissa n. 15-20 minuuttia, kunnes se on ruskistunut kauniisti ja hieman irronnut reunoista. Anna jäähtyä hetki, ennen kuin kumoat torttupohjan vuoasta.

Komistus tullut uunista ulos

Herkkua edessä ja eikun syömään :)

reilu ½ l jäätelöä
n. 1 dl vadelmia
3 valkuaista
2 rkl sokeria
mehua

Kostuta torttupohja mehulla. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kestäväksi vaahdoksi nin että kun käännät kulhon ylösalaisin valkuisvaahto pysyy pohjassa eikä valu pois. Pilko pakastin kylmä jäätelö palasiksi ja laita jäätelöä ja vadelmia torttupohjan päälle. Viimeiseksi valkuiasvaahto päälle. Laita uuniin 200*C niin kauaksi aikaa että valkuiasvaahto on saanut hiukan väriä pintaan. Tarjoile heti.

3 kommenttia:

  1. Näyttää tosi hyvältä! Täytyy kokeilla! Joskus koulussa köksäntunneilla oon viimeksi tehnyt uunijäätelöä ja siitä on nimittäin jokunen vuosi aikaa.

    VastaaPoista
  2. Sydänvuokaa en ole jostain kumman syystä vielä hankkinut, vaikka aina ihastun kun näen sillä tehtyjä kakkuja, kuten nytkin. Tosi herkullisen näköinen tuo jäätelökakkusi!
    Hyvä idea laittaa marjoja väleihin, olen tyytynyt ihan valmiiksi maustettuihin jäätelöihin, nyt kokeilen sinun tavallasi. Kiitos Marjis!

    VastaaPoista
  3. Ekaa kertaa kokeilin itse tehdä pohjan ja hyvin se onnistui. Meillä tämä oli ensin vain meidän aikuisten herkku mutta nytten maistuu myös lapsille :)
    Tykkään tehdä tätä vaniljajäätelöstä, maistetusta en ole koskaan tehnyt.

    VastaaPoista